Srdiečka s orieškovým krémom

Ingrediencie:
50 dkg hladká biela špaldová múka
2,5 dl sladká smotana
3 PL cukor
1 KL soľ
2 vajcia
10 dkg maslo
2,5 dkg droždie

Na plnku: 15 dkg orieškový krém / nutella

Do smotany primiešame cukor a rozdrvíme droždie. Vajíčka rozmiešame s roztopeným maslom, pridáme smotanové droždie, múku a na koniec soľ. Pripravíme hladké cesto, ktoré necháme cez noc odpočívať v chladničke.

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a necháme cca. pol hodinu prehriať. Cesto vyvaľkáme na cca. 30×25 cm štvorec a potrieme nutellou. Štvorec začíname rolovať oboma stranami naraz a to dlhšou stranou, kým sa na nám nespoja obe strany. Krájame 1 cm pásiky , ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Konce poupravujeme prstami do tvaru srdiečok.

2018-03-06T15:06:34+00:00