//Špaldové medovníky

Špaldové medovníky

Hmotnosť: 0,5 kg

Mlynská múčna zmes

Směs na Špaldové medovníky

Návod na prípravu:

Roztopíme 250ml tekutého medu a 100g masla a s 5 polievkovými lyžicami studenej vody zmiešame s obsahom vrecka a spracujeme nahladké cesto. Cesto bude lepkavé . Na 24 hodín dáme cesto do chladničky, zabalené do potravinárskej fólie . N a druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrájame z neho formy. Medovníky ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich pri 180 °C cca 5 – 7 minút do zlatista. Teplé upečené medovníky potrieme bielkom. Medovníky sú ihneď mäkké.

Ďalšie informácie

Primerná výživová hodnota
na 100g výrobku
Hmotnosť

0.5 kg

Energetická hodnota

1380 kJ / 318 kcal

Tuky

1,01 g

z toho nasýtené mastné kyseliny

0,2 g

Sacharidy

70 g

z toho cukry

1 g

Vláknina

6,8 g

Bielkoviny

10,90 g

Soľ

0,0010 g

1,20 s DPH