Potrebujeme:
5 vajec
10 dkg cukor
1 vanilkový cukor
1 dl olej
1,5 dl voda
25 dkg polohrubá špaldová múka
1/2 sáčku kypriaci prášok
40 dkg jahôd
Na vanilkový puding: 1 vanilkový puding, hustý puding uvaríme v 3 dl mlieku a 3 PL cukru a necháme vychladnúť.
Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli do tvrdej peny a odložíme nabok.
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový cukor, vodu, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Na koniec opatrne primiešame penu z bielok.
Cesto vylejeme na menší plech a vychladnutý puding uložíme v kôpkach na cesto a na koniec pridáme jahody rozrezané na polovicu a poukladáme na vrch cesta. Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch cca. 35 minút.