Mramorová bábovka

Potrebujeme:

30 dkg polohrubá špaldová múka
20 dkg cukor
20 dkg maslo
4 dl smotana na šľahanie
4 vajcia
2 sáčky vanilkový cukor
2 sáčky kypriaci prášok
2 PL kakao
1 tabuľa čokolády na polevu

Vajcia dobre vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a počas miešania prilievame roztopené maslo a smotanu na šľahanie. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom.

Polovicu cesta vylejeme do vymastenej formy a k druhej polovici cesta primiešame kakao. Kakaové cesto vylejeme na žlté cesto a pomocou vidličky trochu premiešame.

Bábovku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 160 stupňov 45 minút. Po upečení bábovku necháme vychladnúť. Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme ňou bábovku.

2018-03-06T14:57:58+00:00