Šunkovo syrové rohlíky

Ingrediencie:

50 dkg hladká biela špaldová múka
25 dkg celozrnná hladká múka
19 dkg maslo
1 KL cukor
2 vajce
1 PL soľ
5 dkg droždie
4 dl mlieko

Plnka:

30 dkg šunka
2 syry v črievku

Droždie necháme kysnúť vo vlažnom mlieku s cukrom. Zmiešame múky so soľou. Kvások prilejeme k múke spolu s vajíčkami a maslom a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na dvojitú dávku.

Na plnku nakrájame šunku na malé kúsky alebo pomelieme a zmiešame so syrom. Môžeme okoreniť čiernym korením alebo cibuľou.

Cesto rozdelíme na 3 bochníky, po jednom ich vyvaľkáme na cca. 25 cm kruhy. Kruhy rozdelíme na 8 rovnakých častí, na širšiu časť dáme 1-1 lyžicu plnky, preložíme, cesto trochu postláčame a zrolujeme.

Rohlíky poukladáme na plech a necháme 20-30 min. kysnúť. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, nakoniec posypeme syrom alebo semienkami, pečieme na 200 stupňoch.

2018-03-06T14:04:34+00:00