Ingrediencie:
50 dkg hladká biela špaldová múka
25 dkg celozrnná hladká múka
19 dkg maslo
1 KL cukor
2 vajce
1 PL soľ
5 dkg droždie
4 dl mlieko
Plnka:
30 dkg šunka
2 syry v črievku
Droždie necháme kysnúť vo vlažnom mlieku s cukrom. Zmiešame múky so soľou. Kvások prilejeme k múke spolu s vajíčkami a maslom a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na dvojitú dávku.
Na plnku nakrájame šunku na malé kúsky alebo pomelieme a zmiešame so syrom. Môžeme okoreniť čiernym korením alebo cibuľou.
Cesto rozdelíme na 3 bochníky, po jednom ich vyvaľkáme na cca. 25 cm kruhy. Kruhy rozdelíme na 8 rovnakých častí, na širšiu časť dáme 1-1 lyžicu plnky, preložíme, cesto trochu postláčame a zrolujeme.
Rohlíky poukladáme na plech a necháme 20-30 min. kysnúť. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, nakoniec posypeme syrom alebo semienkami, pečieme na 200 stupňoch.