Ingrediencie:
50 dkg biela hladká špaldová múka alebo 25dkg biela hladká a 25dkg hladká celozrnná špaldová múka 1 KL soľ
2 žĺtka
3 dl mlieko
5 dkg cukor
3 dkg droždie
10 dkg maslo
Na potretie 1 vajce
V mlieku izbovej teploty si rozpustíme cukor a rozdrvíme droždie, necháme vykysnúť.
Múku preosieme, primiešame soľ a pridáme žĺtka. Prilejeme kvások a nakoniec zapracujeme po troške rozpustené maslo. Dochutíme hrozienkami namočenými v rume. Vypracujeme hladké cesto. 30 minút necháme kysnúť na teplom mieste.
Keď je cesto vykysnuté, trochu preprecujeme a rozdelíme na 12 častí. Vyvaľkáme cca. 20 cm šúlance, šúlance zaviažeme v prostriedku alebo zatočíme na tvar slimáka a konce zatlačíme pod briošku.
Briošky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a ďaľších 20 minút necháme odpočívať. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20 minút na 180 stupňoch.